Recept zoekresultatenChowder met scampi’s en basilicum
Delhaize logo
  • Chowder met scampi’s en basilicum

Chowder met scampi’s en basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Chowder met scampi’s en basilicum

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • ½ bosje basilicum
  • 250 ml tomatenpassata
  • 1 sjalot
  • 5 cl sherry
  • Peper van de molen
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie 1e persing
  • 1 mespuntje venkelzaadjes
  • 10 cl magere melk
  • 16 diepgevroren, ongepelde scampi’s
  • zout

Begin met koken

  1. Pel de sjalot en snij hem fijn.
  2. Doe in een steelpan met olijfolie en laat fruiten op een zacht vuurtje.
  3. Pel de scampi’s. Leg er 12 opzij en hak de 4 overige in kleine stukjes.
  4. Bewaar 4 plukjes basilicum voor de versiering. Rits de rest van de blaadjes van de steeltjes en hak fijn.
  5. Voeg de gehakte scampi’s, de basilicum en de passata toe aan de sjalotten.
  6. Meng met de melk, de venkel en de sherry.
  7. Laat 7 minuten koken.
  8. Mix alles tot een glad mengsel (of haal eventueel door een puntzeef).
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Zet de chowder terug op het vuur en laat nog even koken met de resterende scampi’s tot ze roze zijn.
  11. Leg in elk bord 3 scampi’s, lepel er de soep rond en versier met een takje basilicum.
  12. Dien warm op.

Kooktip

  • Om dit voorgerecht om te toveren in een hoofdgerecht, kan je wilde rijst toevoegen. Als je geen sherry in huis hebt, kan je ook cognac of een vinger whisky gebruiken!
  • Een gezond extraatje: dit lichte voorgerecht met zuiderse toetsen moet zeker niet onderdoen voor andere roomgerechten en is rijk aan antioxidanten.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Andere
  • Chowder met scampi’s en basilicum