Recept zoekresultatenChocoladetaart, karamelijs en koffiesabayon
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
    D
  • Chocoladetaart, karamelijs en koffiesabayon

Chocoladetaart, karamelijs en koffiesabayon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Chocoladetaart, karamelijs en koffiesabayonD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 475 ml ijs ‘Double Salted Caramel’ Oppo
  • 2 eieren (voor de taart)
  • 50 g bloem (voor de taart)
  • 75 g pure chocolade (voor de taart)
  • 125 g kristalsuiker (voor de taart)
  • 100 g boter (voor de taart)
  • 1 snufje zout (voor de taart)
  • 2 eidooiers (voor de sabayon)
  • 4 el kristalsuiker (voor de sabayon)
  • 1 dl espresso (voor de sabayon)
  • 4 cl cognac (voor de sabayon)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 25 min. kooktijd (+ 2 u. afkoeltijd)

  1. Begin met de taart: verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de stukjes boter in een kleine kookpot op een heel zacht vuurtje. Strooi er de gehakte chocolade overheen en laat heel zachtjes smelten. Haal de pot van het vuur, laat 2 min. rusten en meng tot een gladde textuur. Voeg één voor één en al kloppend de suiker, de bloem, het zout en de eieren toe. Giet de bereiding in een kleine bakvorm of in een ovenschaal van 24 x 12 cm die je eerst met bakpapier bekleedt. Bak de taart in de oven tot het oppervlak begint te barsten (± 25 min.). Laat volledig afkoelen.
  2. Maak de sabayon: verwarm de eidooiers, de koffie, de cognac en de suiker op een zacht vuurtje in een steelpan. Klop krachtig en ononderbroken met de garde tot een luchtige en schuimige sabayon, terwijl je een achtvormige beweging maakt.
  3. Snijd de taart net voor het opdienen in 8 porties en serveer ze op de borden. Schep een bolletje ijs op elke portie, overgiet met warme sabayon en serveer meteen.

Tip: Geen cognac in huis? Vervang hem naar keuze door amaretto, Baileys, whiskey ...

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
  • 00:00
    -00:51
    D
  • Chocoladetaart, karamelijs en koffiesabayon