Recept zoekresultatenChocoladepizza met fruit
Delhaize logo
  • Chocoladepizza met fruitD

Chocoladepizza met fruit

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Chocoladepizza met fruitD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 250 g diepgevroren rode vruchten
  • 2 el kokosschilfers
  • 1,5 dl room
  • 70 g Callets Dessert Jacques (of gehakte culinaire pure chocolade)
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 el bloemsuiker
  • 1 kleine gelatineblaadje
  • 2 takjes munt
  • 200 g zelfrijzende bloem + een beetje voor het werkblad (voor het deeg)
  • 180 g yoghurt natuur (voor het deeg)
  • 30 g Callets Dessert Jacques (of gehakte culinaire pure chocolade) (voor het deeg)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. kooktijd + 30 min. afkoeltijd

  1. Laat de vruchten in een zeef ontdooien en uitlekken.
  2. Laat het gelatineblaadje 5 min. in koud water weken. Breng de room met de kristalsuiker aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade en de uitgewrongen gelatine toe. Laat 2 min. rusten, meng en giet in een grote kom. Zet in de koelkast.
  3. Maak het deeg: verwarm de oven voor op 200°C en haal er het rooster uit. Smelt de chocolade in de microgolfoven of au bain- marie. Bestuif het werkblad met bloem. Kneed 180 g bloem met de yoghurt en de gesmolten chocolade, tot een soepele en homogene deegbal. Voeg indien nodig de rest van de bloem toe. Verdeel het deeg met een deegrol (± 30 cm diameter), leg het op bakpapier, schuif alles op het rooster van de oven en laat 15 min. in de oven bakken. Laat het op een rooster afkoelen.
  4. Meng de chocoladecrème net voor het opdienen lichtjes en smeer er de pizza mee in. Werk af met de hele of gesneden vruchten, de kokosschilfers en de muntblaadjes. Bestuif de randen met bloemsuiker en serveer.

Tip: Na een paar minuten baktijd, verschijnen er hier en daar luchtbellen in het pizzadeeg. Geen probleem: prik er gewoon met een vork in en alles komt weer mooi op zijn plaats!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 979; energie (kCal): 234; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 26,9; suikers (g): 10,8; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 274,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
  • Chocoladepizza met fruitD