Recept zoekresultatenChocolademelk met slagroom en speculaas
Delhaize logo
  • Chocolademelk met slagroom en speculaasC

Chocolademelk met slagroom en speculaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dranken en cocktails
Chocolademelk met slagroom en speculaasC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,5 dl room
  • 8 dl melk
  • 75 g pure chocolade
  • 4 speculaasjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room
    170 gr
    10,53 €/kg
    €1,79
    S2012112600001310000
  • Speculaas
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1979120400054680000
  • Reeds in je keuken
  • HV Melk | Bio
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018041800051210099
  • Chocolade | Callets Dessert | Fondant
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1995012700062120000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min

    1. Warm de melk op in een steelpan. Hak de chocolade in stukken en laat in de warme melk smelten. Roer de chocolade en de melk goed door elkaar.
    2. Klop de room op tot je de dikte van yoghurt bekomt.
    3. Verkruimel de speculaasjes tot een crumble.
    4. Giet de chocolademelk in vier grote koppen, lepel de slagroom erbovenop en werk af met de speculaascrumble.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 623; energie (kCal): 150; vetten (g): 11; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 8,1; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 394,8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Ontbijt
    Andere
    Dranken en cocktails
    • Chocolademelk met slagroom en speculaasC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room
    170 gr
    10,53 €/kg
    €1,79
    S2012112600001310000
  • Speculaas
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1979120400054680000
  • Reeds in je keuken
  • HV Melk | Bio
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018041800051210099
  • Chocolade | Callets Dessert | Fondant
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1995012700062120000