Recept zoekresultatenChocoladefondue
Delhaize logo
  • ChocoladefondueC

Chocoladefondue

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
ChocoladefondueC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g 4/4-cake
  • 4 schijfjes ananas
  • 1 appel
  • 2 bananen
  • 10 cl gesuikerde geconcentreerde melk
  • 2 peren
  • 20 cl vloeibare verse room
  • 250 g pure chocolade

Begin met koken

  1. Pel de bananen en snij ze in dikke plakken.
  2. Schil en ontpit de appel en de peren.
  3. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. Verdeel het stuk cake in blokjes.
  5. Snij de schijfjes ananas in grote stukken.
  6. Verdeel al deze stukken fruit en cake over kleine kommetjes.
  7. Breek de chocolade in stukken.
  8. Giet de room, de geconcentreerde melk en de chocolade in een pannetje.
  9. Warm het geheel op een zacht vuurtje op, net zolang tot je een homogene massa bekomt.
  10. Met een prikkertje kunnen de kinderen de stukjes fruit of cake in de gesmolten chocolade dompelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 876; energie (kCal): 210; vetten (g): 12,2; verzadigde vetten (g): 7,4; koolhydraten (g): 22,2; suikers (g): 17,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 858,9
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • ChocoladefondueC