Recept zoekresultatenChocoladefondant met dadels en hazelnoten
Delhaize logo
  • Chocoladefondant met dadels en hazelnotenE

Chocoladefondant met dadels en hazelnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Chocoladefondant met dadels en hazelnotenE

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 4 eieren
  • 100 g hazelnoot
  • 6 Medjooldadels
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 g bloem
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 el bloemsuiker
  • 150 g ‘Callets Dessert’ Jacques (of culinaire pure chocolade)
  • 260 g boter
  • 1 snuifje zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter een ovenschaal, bestrooi ze lichtjes met bloem en draai ze om zodat de overtollige bloem eruit valt.
  2. Laat heel langzaam de boter in een kookpot smelten, met de ‘Callets’ (of de gehakte chocolade) erbovenop. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel glad is. Voeg één voor één en al kloppend de suiker, de 100 g bloem, de eieren en het zout toe.
  3. Hak de hazelnoten grof en snijd de ontpitte dadels in stukken. Roer ze onder het deeg, giet het deeg in de schaal en schuif 25 min in de oven, tot het oppervlak begint te barsten.
  4. Serveer op kamertemperatuur en bestuif met bloemsuiker.

Tip: Komt de taart net uit de oven? Perfect, deze fondant is warm ook overheerlijk, zeker met een bolletje vanille-ijs. Mmmm!


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1859; energie (kCal): 447; vetten (g): 28,7; verzadigde vetten (g): 14,7; koolhydraten (g): 40,7; suikers (g): 33; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 423,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
Dessert
  • Chocoladefondant met dadels en hazelnotenE