Recept zoekresultatenChocoladecupcakes met aardbeien en frambozenmeringues
Delhaize logo
  • Chocoladecupcakes met aardbeien en frambozenmeringuesD

Chocoladecupcakes met aardbeien en frambozenmeringues

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Chocoladecupcakes met aardbeien en frambozenmeringuesD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 12 papieren baking cups
  • 2 spuitzakken
  • 125 g zelfrijzende bloem (voor de cupcakes)
  • 100 g kristalsuiker (voor de cupcakes)
  • 100 g Callets Dessert (of gehakte pure culinaire chocolade) (voor de cupcakes)
  • 120 g boter (voor de cupcakes)
  • 1 snufje zout (voor de cupcakes)
  • 250 g aardbeien (voor de garnituur)
  • 150 g mascarpone (voor de garnituur)
  • 2 el bloemsuiker (voor de garnituur)
  • 100 g Callets Dessert (of gehakte pure culinaire chocolade) (voor de garnituur)
  • 1 zakje frambozenmeringues Tarte à Moi (50 g) (voor de garnituur)
  • 25 g boter (voor de garnituur)
  • 1 snufje zout (voor de garnituur)
  • 2 eieren (voor de cupcakes)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. (+ 30 min. afkoeltijd)

  1. Maak de cupcakes: verwarm de oven voor op 180°C. Klop de malse boter, de suiker en de eieren tot een schuimig mengsel. Roer er eerst de gesmolten chocolade onder (au bain-marie of in de microgolf), dan de bloem en het zout. Bekleed een muffinbakvorm met papieren baking cups en verdeel er het deeg over. Schuif 15 min. in de oven en laat afkoelen.
  2. Smelt intussen de boter op een heel zacht vuurtje in een steelpan, giet er de chocolade bovenop, haal de pan van het vuur en laat 5 min. rusten. Meng (zet de pan indien nodig even op het vuur), giet in een kom en laat tot een romige textuur rusten. Doe de bereiding in een spuitzak.
  3. Bewerk de mascarpone, de bloemsuiker en het zout met een vork tot een smeuïge crème. Doe ze in een spuitzak.
  4. Werk de afgekoelde cupcakes af met de 2 soorten glazuur en laat eventueel in de koelkast stollen als je tijd hebt. Voeg net voor het opdienen stukjes aardbeien en meringues toe.

Tip: Heb je enkel klassieke bloem in huis? Gebruik er 120 g van en voeg ½ zakje bakpoeder toe.

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 336 kcal • Vetten: 22 g • Koolhydraten: 30 g • Vezels: 2 g • Eiwitten: 4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
  • Chocoladecupcakes met aardbeien en frambozenmeringuesD