Recept zoekresultatenChocolade- en kastanjeparfait met whisky
Delhaize logo
 • Chocolade- en kastanjeparfait met whiskyE

Chocolade- en kastanjeparfait met whisky

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kerst
Dessert
Chocolade- en kastanjeparfait met whiskyE

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
 • 125 g boter
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 400 g gesuikerde kastanjecrème
 • 250 g pure chocolade
 • enkele rode vruchten voor de afwerking
 • 5 cl whisky

Begin met koken

 1. Breek de chocolade in stukjes en laat ze smelten in de microgolfoven of au bain-marie.
 2. Neem de chocolade van het vuur, roer er de zachte boter zorgvuldig onder. Voeg de kastanjecrème en de whisky toe, meng goed.
 3. Giet de bereiding in een siliconenbakvorm (in stervorm indien mogelijk) en laat 4 uur in de diepvriezer opstijven.
 4. Ontvorm op een serveerschaal en laat 30 min. op kamertemperatuur rusten. Bestrooi met cacaopoeder en werk af met rode vruchten. Serveer koel, maar niet bevroren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1711; energie (kCal): 409; vetten (g): 21,6; verzadigde vetten (g): 13,6; koolhydraten (g): 45,6; suikers (g): 37,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 439,27
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Chocolade- en kastanjeparfait met whiskyE