Recept zoekresultatenChocolade-eieren met praliné
Delhaize logo
  • Chocolade-eieren met pralinéE

Chocolade-eieren met praliné

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Pasen
Dessert
Chocolade-eieren met pralinéE

Ingrediënten voor 13 Porties

13 Porties
  • 200 g zwarte chocolade
  • 125 g vloeibare room
  • 50 g boter in blokjes
  • 50 g hazelnoten
  • 2 crêpes dentellekoekjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 2 u rusttijd

  1. Hak de chocolade grof. Warm de room op. Haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Voeg de blokjes boter toe en roer met de klopper tot je een homogeen mengsel hebt. Stop dit minstens 2 u in de koelkast.
  2. Hak de hazelnoten en de crêpes dentellekoekjes fijn. Probeer er niet van te snoepen. Maak kleine quenelles van het opgesteven chocolademengsel, rol ze snel met je handen in een eivorm en haal ze door het noten-koekjesmengsel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2127; energie (kCal): 513; vetten (g): 41,3; verzadigde vetten (g): 21,9; koolhydraten (g): 28,3; suikers (g): 24,8; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 174,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Pasen
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Chocolade-eieren met pralinéE