Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenChipolata’s en stoemp met spruitjes
Delhaize logo
  • Chipolata’s en stoemp met spruitjesB

Chipolata’s en stoemp met spruitjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Chipolata’s en stoemp met spruitjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • peper
  • 700 g chipolata’s met fijne kruiden
  • zout
  • 12 cl volle melk
  • geraspte muskaatnoot
  • 1 ui
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 500 g spruitjes
  • 700 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 2 klontjes boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Boerenchipolata
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Gerookte spekjes
    200 gr
    10,95 €/kg
    €2,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min

    1. Snij de aardappelen in stukken en maak de spruiten schoon. Doe alles in een kookpot, bedek met koud water en breng aan de kook. Reken dan ongeveer 18 min. gaartijd.
    2. Bak intussen de chipolata’s goudbruin in een klontje boter in een grote braadpan op zacht vuur.
    3. Bak ook de spekblokjes en de gesnipperde ui in een klontje gesmolten boter in een andere pan op zacht vuur.
    4. Giet de gare aardappelen en spruiten af, laat ze uitlekken en doe ze terug in de kookpot (van het vuur). Voeg de melk toe en plet alles met de pureestamper. Voeg dan de uien en het spek toe, de geraspte muskaatnoot, peper en zout. Meng goed, proef en kruid bij met peper en zout indien nodig.
    5. Serveer warm met de chipolata’s.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 557; energie (kCal): 133; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 678,96
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Chipolata’s en stoemp met spruitjesB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Boerenchipolata
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Gerookte spekjes
    200 gr
    10,95 €/kg
    €2,19