Recept zoekresultatenChipolata met honing en spinazie met amandelen
Delhaize logo
  • Chipolata met honing en spinazie met amandelen

Chipolata met honing en spinazie met amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Chipolata met honing en spinazie met amandelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g chipolata’s
  • 900 g verse spinazie
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 takjes rozemarijn
  • 50 g amandelen uit Californië
  • 800 g krieltjes
  • 6 eetlepels honing
  • 8 el olijfolie
  • geraspte nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chipolata | 5 stuks
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    10,83 €/kg
    €3,25
    F2020091100068170000
  • Spinazie
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    4,87 €/kg
    €2,19
    F2020051500059180000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de krieltjes doormidden en leg ze in een ovenschaal met bakpapier. Meng er 3 el olijfolie, wat fleur de sel en 2 takjes rozemarijn door. Bak 10 min. in de oven
    2. Meng de honing en het citroensap. Leg de chipolata’s in een kleine ovenschaal, prik er een paar keer in en giet er het honing-citroenmengsel over. Bestrooi met tijm en zet in de oven naast de krieltjes. Laat ze 25 min. in de oven braden en keer ze halverwege de kooktijd om. Maak gebruik van dit moment om de krieltjes nog eens door elkaar te husselen, die in totaal 35 min. in de oven moeten.
    3. Bak ondertussen in een grote sauteerpan de fi jngehakte uien en de geperste knofl ook 5 min. op een zacht vuurtje, in 4 el olijfolie. Voeg geleidelijk aan de (gewassen en grof versneden) spinazie toe. Bak eerst op een matig vuur tot alle spinazie zacht is en daarna op een hoog vuur om het vrijgekomen water te laten verdampen. Kruid af met peper, zout en wat geraspte muskaatnoot.
    4. Hak de amandelen grof en bak ze goudbruin in 1 el olijfolie. Strooi ze vlak voor het opdienen over de spinazie, die je bij de chipolata’s en de krieltjes serveert.

    Tip
    Spoel de rauwe spinazie voor het bakken met heet water. Zo verminder je het volume ervan.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 881/221 ; Vetten (g): 12,9 ; Verzadigde vetzuren (g): 3,36 ; Koolhydraten (g): 14,4 ; Suikers (g): 7,3 ; Vezels (g): 2,2 ; Eiwitten (g): 8,6 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 1051 ; Nutri-score: B
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    • Chipolata met honing en spinazie met amandelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chipolata | 5 stuks
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    10,83 €/kg
    €3,25
    F2020091100068170000
  • Spinazie
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    4,87 €/kg
    €2,19
    F2020051500059180000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000