Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Kippenchipolata van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenChinese soep met noedels
Delhaize logo
  • Chinese soep met noedels

Chinese soep met noedels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Chinese soep met noedels

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kl geroosterde sesamwokolie
  • 2 cm gember
  • 1 bussel koriander
  • 2 uien (voor de bouillon)
  • 4 l water (voor de bouillon)
  • 200 g gepelde roze garnalen
  • sojasaus (voor het opdienen)
  • 1 rode peper (voor de garnituur)
  • 100 g gember (voor de bouillon)
  • 1 verse knoflookbol (voor de bouillon)
  • 1 rode peper (voor de bouillon)
  • 6 cl sojasaus (voor de bouillon)
  • 2,5 dl saké (voor de bouillon)
  • 50 g kristalsuiker (voor de bouillon)
  • 1 kip (voor de bouillon)
  • 1 bussel lente-uitje (voor de bouillon)
  • 250 g nestnoedels Suzy Wan

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. kooktijd (+ 1u rusttijd en 12u koeltijd)

  1. Maak de bouillon een dag op voorhand. Snijd de uien in partjes en plet alle teentjes knoflook zonder ze te pellen. Halveer de rode peper en ontpit hem. Snijd de lente-uitjes in stukjes en de gember in plakjes. Doe alles in een grote kookpot. Voeg het water, de saké, de suiker en de sojasaus toe. Breng aan de kook en leg de hele kip in de bouillon. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 30 min. lichtjes pruttelen. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 1 u rusten. Haal de kip uit de pan, laat de bouillon afkoelen en bewaar hem tot de volgende dag in de koelkast.
  2. Verwijder het vet dat aan de bovenkant van de bouillon gestold is. Warm er 2 l van op (vries de rest in voor een volgende keer).
  3. Kook de noedels apart, volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snipper 2 lente-uitjes (wit + malse groen) en de gember in fijne staafjes. Verdeel over 4 grote kommen, met de garnalen, de geroosterde sesamwokolie en de noedels. Overgiet met de hete bouillon, voeg takjes koriander toe en serveer. Geef er de fijngehakte rode peper en de sojasaus apart bij, zo kan iedereen zijn soep naar eigen smaak pittiger maken.

Kooktip

Verwijder het vel van de kip en pluk het vlees los in de richting van de vezels. Je kunt er een beetje van in de soep gebruiken, in de vulling van de wontons (in plaats van het varkensvlees), in de gebakken noedels, in een slaatje ...Wil je de soep als voorgerecht serveren? Voeg er dan geen noedels aan toe.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Chinees
Lactose vrij
Winter
Hoofdgerecht
  • Chinese soep met noedels