Recept zoekresultatenChili sin carne
Delhaize logo
  • Chili sin carneA

Chili sin carne

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Chili sin carneA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1/2 eetlepel boter
  • 1/2 bosje koriander
  • 750 g vegetarisch gehakt
  • 1,5 uien
  • 2,5 teentjes knoflook
  • 220 g paprika’s Delhaize (in bokaal, uitgelekt gewicht)
  • 1/4 eetlepel komijn
  • 1/4 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 feuille laurierblad
  • 150 g gerookte vegetarische spekreepjes
  • 680 g tomatenpulp (uit fles)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 480 g rode bonen natuur (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 70 g maïs
  • 1 el balsamicoazijn
  • 10 cl zure room
  • 2 eetlepels whisky

Begin met koken

Bereidingstijd: 60 min.

  1. Hak de knoflook en de uien fijn en fruit ze met boter in een grote kookpot. Voeg er komijn, laurierblad en paprikapoeder aan toe. Blus met de balsamicoazijn en laat inkoken. Voeg de whisky toe en laat opnieuw inkoken.
  2. Laat de paprika’s uitlekken, snijd ze in blokjes en voeg ze samen met de tomatenpulp toe. Laat ongeveer 40 min. sudderen op een zacht vuurtje. Doe er dan de bonen bij die je vooraf hebt laten uitlekken en hebt afgespoeld met koud water.
  3. Bak het gehakt en de spekblokjes in olijfolie en doe alles bij de saus. Laat verder koken.
  4. Werk de chili af door wat zure room en verse koriander toe te voegen.
  5. Serveer de maïs apart met de rest van de zure room en wat koriander.

Kooktip

Je kunt de chili sin carne invriezen. Ideaal als je onverwacht vrienden over de vloer krijgt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 466; energie (kCal): 112; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 506,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Chili sin carneA