Recept zoekresultatenChili con carne de cerdo
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:58
    A
  • Chili con carne de cerdo

Chili con carne de cerdo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Chili con carne de cerdoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g rode bonen Delhaize
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes tijm
  • 1 bussel koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 l water
  • 200 g yoghurt natuur
  • 1/2 biocitroen
  • 2 sinaasappelen
  • 3 blikken gepelde tomatenblokjes (3 x 400 g)
  • 4 uien
  • 3 paprika's (kleur naar keuze)
  • 500 g biowortelen
  • 450 g Bio varkensgehakt
  • 7 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Paprika | gerookt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    30 gr
    98,33 €/kg
    €2,95
  • Varkensgehakt | Varken | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode bonen
    240 gr
    3,29 €/kg
    €0,79
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1,30 u + 12 u weektijd

    1. Laat de bonen 1 dag op voorhand in koud water weken.
    2. Giet ze de volgende dag af en breng ze aan de kook met water en de geperste citroen (sap + vrucht). Laat 1.10 u op een zacht vuurtje sudderen.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in reepjes en fruit ze met het gehakt, in een stoofpan met 2 el olijfolie. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, samen met de tijm, de oregano, de rozemarijn, de komijn, het paprikapoeder en cayennepeper naar eigen smaak. Voeg de tomaten toe zodra de rest goed gebakken is en breng aan de kook. Laat gedurende 15 min zachtjes sudderen. Voeg de uitgelekte bonen toe en laat nog 15 min sudderen. Breng verder op smaak.
    4. Snijd intussen de wortelen in lange plakjes. Ontpit de paprika’s en snijd ze in reepjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de wortelplakjes en de paprikareepjes over. Meng alles met 4 el olijfolie, kruid met peper en zout en schuif 20 min in de oven.
    5. Schil de appelsienen à vif en snijd ze in plakjes. Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout.
    6. Serveer de chili met de groenten. Werk af met appelsienplakjes en koriander. Geef er de yoghurtsaus bij.

    Tip: Zelfs als je vergeten bent om de rode bonen te laten weken, kun je er toch nog mee aan de slag: laat ze 2 u koken en niemand merkt er iets van!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 380; energie (kCal): 91; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 3,9; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 824
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Mexicaans
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:58
      A
    • Chili con carne de cerdo

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Paprika | gerookt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    30 gr
    98,33 €/kg
    €2,95
  • Varkensgehakt | Varken | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode bonen
    240 gr
    3,29 €/kg
    €0,79