Recept zoekresultatenChermoulamarinade
Delhaize logo
  • ChermoulamarinadeC

Chermoulamarinade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue
Sauzen en specerijen
ChermoulamarinadeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 petites gousses knoflookteentjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 grote bussel verse koriander
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 1/2 koffielepel gemalen piment
  • 1/2 eetlepel komijn
  • 3 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 1 dl water (voor de suikersiroop)
  • 1 mespunt grof zeezout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kruiden | Paprika | Zacht
    37 gr
    82,43 €/kg
    €3,05
  • Kikkererwten
    500 gr
    3,70 €/kg
    €1,85
  • Begin met koken

    1. Pel de knoflook en snipper fijn. Hak de koriander grof en stamp hem verder fijn in een vijzel met de fijngesnipperde knoflook. Doe de koriander-knoflookpasta in een mengschaal en voeg de zachte paprika, het pimentpoeder, de komijn, het citroensap, het water en de olijfolie toe. Kruid met grof zeezout en meng goed.

    Kooktip

    Voor vis, scampi, rundvlees of lamsvlees.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 755; energie (kCal): 183; vetten (g): 17,1; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 3; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 110,82
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Barbecue
    Overig
    Zomer
    Sauzen en specerijen
    • ChermoulamarinadeC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kruiden | Paprika | Zacht
    37 gr
    82,43 €/kg
    €3,05
  • Kikkererwten
    500 gr
    3,70 €/kg
    €1,85
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden