Recept zoekresultatenCheesecake met geitenkaas en gemarineerde tomaten
Delhaize logo
  • Cheesecake met geitenkaas en gemarineerde tomatenC

Cheesecake met geitenkaas en gemarineerde tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Buiten eten
Lunch
Cheesecake met geitenkaas en gemarineerde tomatenC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • Zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel maanzaadjes
  • 2,5 g agar-agar
  • 20 g sesamzaadjes
  • 140 g zachte vijgen
  • 50 g kaascrackers Tuc
  • 300 g mix van kerstomaten
  • 50 g pecannoten
  • 450 g Chevridou
  • 20 cl light room
  • zout
  • 1 eetlepel Italiaanse azijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Maanzaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Agar Agar
    8 gr
    386,25 €/kg
    €3,09
  • Getoaste sesamzaadjes | Blond
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Vijgen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + koeling 3 u.

    1. Verkruimel de crackers en doe ze samen met de in grote stukken gesneden vijgen, de pecannoten en de sesamzaadjes in een mixer. Mix tot je een deeg krijgt.
    2. Bedek een bakvorm met losse bodem met bakpapier en bestrijk de bodem met het deeg. Druk er goed op. Zet de bakvorm in de koelkast.
    3. Doe de Chevridou-kazen in een slakom
    4. Warm de room op en strooi het agaragarpoeder in een steelpan. Laat 2 min koken en roer goed. Giet deze mengeling op de Chevridou-kazen, bestrooi royaal met peper en roer goed. Giet alles in de bakvorm. Maak de bovenkant glad en laat 3 u rusten in de koelkast.
    5. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C. Doe de tomaten in een ovenschotel en laat 10 min bakken. Maak een vinaigrette met olijfolie, azijn, zout, peper en het maanzaad. Haal de tomaten uit de oven, giet er de vinaigrette over en laat gedurende 1 u marineren. Roer af en toe.
    6. Verdeel de tomaten over de cheesecake en dien op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 799; energie (kCal): 192; vetten (g): 13,4; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 8; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 408,58
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Buiten eten
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Cheesecake met geitenkaas en gemarineerde tomatenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Maanzaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Agar Agar
    8 gr
    386,25 €/kg
    €3,09
  • Getoaste sesamzaadjes | Blond
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Vijgen
    Dit product is niet meer beschikbaar