Recept zoekresultatenChateaubriand met roquefort en ovengebakken krielaardappelen met tijm
Delhaize logo
  • Chateaubriand met roquefort en ovengebakken krielaardappelen met tijmB

Chateaubriand met roquefort en ovengebakken krielaardappelen met tijm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Chateaubriand met roquefort en ovengebakken krielaardappelen met tijmB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 chateaubriands
  • 175 g jonge sla met rucola
  • 6 takjes tijm
  • 800 g krielaardappelen
  • 135 g mengeling voor salade (gedroogde vruchten en zaden - gamma "Cooking")
  • 200 g roquefort
  • 6 el vinaigrette met honing
  • 4 el olijfolie
  • fleur de sel
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chateaubriand | Rund | Belgisch
    +/- 300 gr
    +/-18,99€/kg
    +/-€5,70
  • Jonge sla | Rucola
    100 gr
    10,20 €/kg
    €1,02
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Begin met koken

    1. Haal het vlees en de roquefort uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.  
    2. Snijd de (ongeschilde) krielaardappelen doormidden en leg ze in een grote ovenschaal met bakpapier. Voeg de helft van de olijfolie, wat fleur de sel en de takjes tijm toe. Meng goed en bak 30 min. in de oven, waarbij je af en toe de aardappelen omschept.
    3. Verhit een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, op een hoog vuur. Bestrijk de chateaubriands met olijfolie en leg ze in de hete pan. Schroei ze anderhalve min. per kant. Zet het vuur op de laagste stand en laat het vlees verder garen volgens je eigen voorkeur en de dikte van het vlees. Kruid af met wat peper, strooi de verkruimelde roquefort erover, haal de pan van het vuur en laat nog 2 min. rusten.
    4. Meng de sla met de mengeling van gedroogde vruchten en de vinaigrette. Serveer met de chateaubriands en de krielaardappelen. 

    Tip
    Het vlees heeft geen extra zout nodig, de roquefort is al zout genoeg. Wil je dat de kaas volledig smelt, dek dan de pan af wanneer je het vlees laat rusten.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 703/168 ; Vetten (g): 8,5 ; Verzadigde vetzuren (g): 3,2 ; Koolhydraten (g): 9,1 ; Suikers (g): 2 ; Vezels (g): 1,1 ; Eiwitten (g): 13,6 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 880 ; Nutri-score: B
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Chateaubriand met roquefort en ovengebakken krielaardappelen met tijmB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chateaubriand | Rund | Belgisch
    +/- 300 gr
    +/-18,99€/kg
    +/-€5,70
  • Jonge sla | Rucola
    100 gr
    10,20 €/kg
    €1,02
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05