Recept zoekresultatenChateaubriand, express-saus van groene peper en butternutfrietjes
Delhaize logo
  • Chateaubriand, express-saus van groene peper en butternutfrietjesA

Chateaubriand, express-saus van groene peper en butternutfrietjes

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Chateaubriand, express-saus van groene peper en butternutfrietjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g chateaubriand
  • 1 grote butternut
  • 4 takjes tijm
  • 4 el olijfolie
  • fleur de sel
  • peper en zout
  • 3 dl verse room 20% V.G. (voor de express groenepepersaus)
  • 1 el express-bindmiddel voor bruine sauzen (voor de express groenepepersaus)
  • 1/2 kl Liebig vleesextract (voor de express groenepepersaus)
  • 3 el gepekelde groene peper (voor de express groenepepersaus)
  • Peper en zout (voor de express groenepepersaus)

Begin met koken

Bereidingstijd : 30 min.

  1. Haal het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternut en snij hem in staafjes, zoals frietjes. Meng met 1 el olijfolie en de paprika. Verspreid ze op de met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met tijm en rooster ze 20 minuten in het bovenste gedeelte van de oven.
  3. Saus: Meng in een kleine steelpan het express-bindmiddel voor sauzen met de room en groene peper (afgieten en afspoelen met heel heet water). Breng zachtjes aan de kook, voeg het vleesextract toe en laat op zeer laag vuur sudderen.
  4. Ongeveer 5 minuten voordat de butternut gaar is, verwarm je een grote koekenpan met antiaanbaklaag droog op een goed vuur. Vet de chateaubriands in en leg ze in de hete pan. Schroei ze 1.30 min. per kant, zet het vuur dan laag en kook verder naar smaak en volgens de dikte van het vlees. Doe er wat peper en zout op. Leg ze op een warme schaal en giet de saus in de pan; schraap met een houten spatel om het kookvocht op te vangen. Kruid bij.
  5. Serveer de chateaubriands meteen met de saus en de butternutfrietjes met een beetje fleur de sel. Serveer met een seizoenssalade.

Tip: Liever geen butternut? Vervang hem door pastinaak! Je maakt het op dezelfde manier klaar.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 141 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 3,6 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 11,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Chateaubriand, express-saus van groene peper en butternutfrietjesA