Recept zoekresultatenChampignonsaus
Delhaize logo
  • ChampignonsausC

Champignonsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Eindejaar,Party
Sauzen
ChampignonsausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g boter
  • citroensap
  • 1 dl room
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes peterselie
  • 1 dl verse bruine kalfsfond

Begin met koken

  1. Bak de fijngesneden champignons en de geperste knoflook op een matig vuurtje in een steelpan met boter tot ze lichtjes goudbruin zijn. Besprenkel met een scheutje citroensap, meng 1 min. en overgiet dan met verse bruine kalfsfond.
  2. Laat voor de helft inkoken. Voeg dan de room toe, samen met takjes gehakte dragon en takjes gehakte peterselie. Breng verder op smaak en laat nog 2 min. sudderen. De ideale saus bij feestelijke gevogeltegerechten.

Kooktip

Bak de champignons mooi goudbruin in de boter, want zij zorgen voor die onweerstaanbare diepe champignonsmaak.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 601; energie (kCal): 145; vetten (g): 13,1; verzadigde vetten (g): 7,9; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 176,61
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Party
Sauzen
  • ChampignonsausC

Deze recepten kan je ook leuk vinden