Recept zoekresultatenChampignon-risottotaart
Delhaize logo
  • Champignon-risottotaart

Champignon-risottotaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Champignon-risottotaart

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g bospaddenstoelen (naar keuze)
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 300 g arborio rijst
  • 90 g pancetta
  • 160 g parmezaan
  • 50 g pijnboompitten
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje bieslook
  • 15 g boter
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1,3 l water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 sjalotten
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

500 gr

€1,99

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Panchetta

Taste of Inspirations

Panchetta

2 × 80 gr

€7,58

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

Delhaize

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

200 gr

€4,29

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€38,81

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min + 30 baktijd

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  2. Breng het water aan de kook met de verkruimelde bouillonblokjes.
  3. Hak de sjalotten en het knoflookteentje fijn. Fruit ze 2 min op een zacht vuurtje in een stoofpan met de helft van de olie. Strooi de rijst erbij, roer 1 min en voeg de witte wijn toe. Voeg een pollepel bouillon toe (die je warm gehouden hebt) zodra de rijst de wijn geabsorbeerd heeft. Voeg telkens een volgende schep bouillon toe zodra de vorige pollepel bouillon geabsorbeerd is. Reken 15 min voor dit hele kookproces.
  4. Plaats het kruimeldeeg in een grote taartvorm en bak het 10 min in de oven.
  5. Borstel de bospaddenstoelen af (maak ze niet nat!) en snijd ze in stukjes.
  6. Rooster de pijnboompitten in een kleine pan. Verwijder ze en bak de in stukjes gesneden pancetta goudbruin in dezelfde pan.
  7. Bak kort de paddenstoelen in een pan met de rest van de olie. Voeg ze toe aan de risotto samen met de boter. Neem de risotto van het vuur.
  8. Rasp de parmezaan met de grove kant van de rasp en voeg ¾ ervan bij de risotto. Giet er vervolgens de rest van de bouillon over (de risotto moet een beetje vochtig zijn want hij moet nog in de oven) en de helft van het fijngehakte bieslook. Breng op smaak.
  9. Schep de risotto op de voorgebakken taartbodem en strooi de rest van de parmezaan erover. Bak 30 min in de oven.
  10. Als de risotto klaar is, strooi er het bieslook, de gebakken pancetta en de pijnboompitten over. Dien warm op, met een salade.
Nutritionele informatie
Energie: 975 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
  • Champignon-risottotaart

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

500 gr

€1,99

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Panchetta

Taste of Inspirations

Panchetta

2 × 80 gr

€7,58

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

Delhaize

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

200 gr

€4,29

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€38,81