Recept zoekresultatenChampignon-risottotaart
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:42
  • Champignon-risottotaart

Champignon-risottotaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Champignon-risottotaart

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g bospaddenstoelen (naar keuze)
  • peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 nootje boter
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cl droge witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 50 g pijnboompitten
  • 160 g parmezaan
  • 90 g pancetta
  • 300 g arborio rijst
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1,3 l water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 30 baktijd

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
    2. Breng het water aan de kook met de verkruimelde bouillonblokjes.
    3. Hak de sjalotten en het knoflookteentje fijn. Fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 2 eetlepels olie. Strooi de rijst erbij, roer 1 min. en voeg de witte wijn toe. Voeg een pollepel bouillon toe (die je warm gehouden hebt) zodra de rijst de wijn geabsorbeerd heeft. Voeg telkens een volgende schep bouillon toe zodra de vorige pollepel bouillon geabsorbeerd is. Reken 15 min. voor dit hele kookproces.
    4. Plaats het kruimeldeeg in een grote taartvorm en bak het 10 min. in de oven.
    5. Borstel de bospaddenstoelen af (maak ze niet nat!) en snijd ze in stukjes.
    6. Rooster de pijnboompitten in een kleine pan. Verwijder ze en bak de in stukjes gesneden pancetta goudbruin in dezelfde pan.
    7. Bak kort de paddenstoelen in een pan met 2 eetlepels olie. Voeg ze toe aan de risotto samen met de boter. Neem de risotto van het vuur.
    8. Rasp de parmezaan met de grove kant van de rasp en voeg ¾ ervan bij de risotto. Giet er vervolgens de rest van de bouillon over (de risotto moet een beetje vochtig zijn want hij moet nog in de oven) en de helft van het fijngehakte bieslook. Breng op smaak.
    9. Schep de risotto op de voorgebakken taartbodem en strooi de rest van de parmezaan erover. Bak 30 min. in de oven.
    10. Als de risotto klaar is, strooi er het bieslook, de gebakken pancetta en de pijnboompitten over. Dien warm op, met een salade.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -04:42
    • Champignon-risottotaart

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15