Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCha Gio - Nems
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:43
  • Cha Gio - Nems

Cha Gio - Nems

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Party
Voorgerecht
Cha Gio - Nems

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 100 g sojascheuten
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook (voor de saus)
  • 1 cl limoensap (voor de saus)
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vissaus
  • 30 g rijstvermicelli
  • 24 vellen rijstpapier
  • 1 ui
  • 100 g wortelen
  • 1/2 rode peper (voor de saus)
  • 5 cl vissaus (voor de saus)
  • 1 dl water (voor de saus)
  • 1 kl kristalsuiker (voor de saus)
  • 2 kl zout (voor het slaatje met azijndressing)
  • 1 dl rijstazijn (voor het slaatje met azijndressing)
  • 3 el kristalsuiker (voor het slaatje met azijndressing)
  • 1 l lauw water (voor het slaatje met azijndressing)
  • 200 g geraspte kool (voor het slaatje met azijndressing)
  • 200 g geraspte wortelen (voor het slaatje met azijndressing)
  • 1 frituurolie
  • 300 g varkensgehakt
  • 100 g krabvlees

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min. + 10 min. kooktijd

  1. Maak het slaatje de dag op voorhand: meng het water, de suiker, het zout en de azijn in een luchtdichte pot. Voeg de kool en de wortelen toe, meng, sluit en laat in de koelkast rusten.
  2. Bereid de saus: stamp het teentje knoflook en de gehakte rode peper fijn in een vijzel. Meng in een kom met het warme water, de vissaus, sap van de limoen en de suiker tot deze laatste volledig is opgelost.
  3. Hak de ui fijn en rasp de wortelen. Voeg er de grofgehakte sojascheuten aan toe, de gekookte en afgegoten rijstvermicelli (volg de instructies op de verpakking), samen met het geperste teentje knoflook, het vlees, het losgeklopte ei, de vissaus, zout, peper en het krabvlees. Meng goed.
  4. Week een rijstblaadje in lauw water en leg het op een natte uitgewrongen keukenhanddoek. Schik 2 el vulling in het midden van het blaadje, in de vorm van een worstje. Vouw het blaadje in 2 over de vulling, plooi de zijkanten naar binnen en rol op. Maak de 24 nems op dezelfde manier.
  5. Bak de nems goudbruin in de warme olie (180°C), laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen en bak ze daarna nogmaals voor een extra krokant resultaat. Dien warm op, met de saus en het slaatje met azijndressing. Werk af met kleine slablaadjes en koriander.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Oost Azie
Gluten vrij
Party
Voorgerecht
  • 00:00
    -00:43
  • Cha Gio - Nems