Recept zoekresultatenCeviche van zeebaars met mango en verse kruiden
Delhaize logo
  • A
  • Ceviche van zeebaars met mango en verse kruiden

Ceviche van zeebaars met mango en verse kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Lunch
Ceviche van zeebaars met mango en verse kruidenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 pakje groene miniasperges
  • 125 g yoghurt op basis van geitenmelk
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • basilicum
  • 1 snufje ‘Chili explosion’ Santa Maria
  • peper
  • 4 zeebaarsfilets
  • 1 rode ui
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • grof zeezout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Asperges | Groen-Mini

Delhaize

Asperges | Groen-Mini

110 gr

€4,49

Saus | Basilicum

Filippo Berio

Saus | Basilicum

340 gr

€3,59

Sauce | Chili | Sweetened

Delhaize

Sauce | Chili | Sweetened

236 gr

€1,55

Zeebaarsfilet MAP

Delhaize

Zeebaarsfilet MAP

+/- 250 gr

+/-€7,25

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Mango

Delhaize

Mango

1 st

€2,49

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Totaal:
+/-€22,05

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Verwijder eventuele graten met een pincet uit de vis. Ontdoe de zeebaarsfilets van hun vel met een scherp mes en snijd in heel fijne blokjes.
  2. Bereid de vinaigrette: pel de rode ui en de look en snipper superfijn. Pers de limoen erboven uit en kruid met de ‘Chili explosion’ en het grof zeezout. Meng alles onder de rauwe vis. Door het zuur van de limoen zal de vis lichtjes garen.
  3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes. Besprenkel met olijfolie en meng voorzichtig onder de vis.
  4. Blancheer de miniasperges ± 30 sec. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
  5. Roer de yoghurt los en kruid met peper en een snufje ‘Chili explosion’. Lepel de yoghurt over de rauwe vis en werk het gerechtje verder af met de groene asperges en enkele plukjes basilicum.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 470; energie (kCal): 112; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 4,8; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 316,85
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 470; energie (kCal): 112; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 4,8; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 316,85
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Diner
Lunch
  • A
  • Ceviche van zeebaars met mango en verse kruiden

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Asperges | Groen-Mini

Delhaize

Asperges | Groen-Mini

110 gr

€4,49

Saus | Basilicum

Filippo Berio

Saus | Basilicum

340 gr

€3,59

Sauce | Chili | Sweetened

Delhaize

Sauce | Chili | Sweetened

236 gr

€1,55

Zeebaarsfilet MAP

Delhaize

Zeebaarsfilet MAP

+/- 250 gr

+/-€7,25

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Mango

Delhaize

Mango

1 st

€2,49

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Zeezout | Grof

La Baleine

Zeezout | Grof

500 gr

€1,39

Totaal:
+/-€22,05