Recept zoekresultatenCeviche van zalm en tagliatelli van asperges
Delhaize logo
  • Ceviche van zalm en tagliatelli van aspergesC

Ceviche van zalm en tagliatelli van asperges

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Lunch
Ceviche van zalm en tagliatelli van aspergesC

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 6 groene asperges
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1/4 venkel
  • 20 g suiker
  • 200 g Schotse zalmrug Delhaize
  • 75 ml sap van roze pompelmoezen
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels olijolie met citroen Taste of Inspirations Delhaize
  • 150 ml limoensap
  • 1 limoen (zeste)
  • 3 bosjes koriander
  • 2 koffielepels zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Bereid de marinade. Snij de rode peper in twee. Haal de zaadjes eruit en snij hem in plakjes. Leg hem in een slakom. Voeg het limoensap, de zeste en het pompelmoessap toe. Voeg vervolgens het zout, de suiker en de fijngehakte korianderstengels toe. Meng alles goed door elkaar.
  2. Snij de zalm in sneden van 1 tot 2 cm dikte en leg ze in een schotel. Giet er de marinade over en laat 30 min. rusten. De marinade zal de vis lichtjes gaar doen worden.
  3. Door middel van een dunschiller dunne reepjes asperge snijden. Leg ze in een slakom en voeg er de plakjes venkel bij.
  4. Giet de olijfolie met citroen en de witte balsamicoazijn in een kommetje. Voeg twee snuifjes zout toe, geef nog een draai van de pepermolen en meng alles goed door elkaar. Giet deze vinaigrette op de asperges en meng voorzichtig.
  5. Dresseer de stukjes zalm op een bord. Leg er wat asperges en venkel op en geniet.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 587; energie (kCal): 141; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 5,5; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 480,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Ceviche van zalm en tagliatelli van aspergesC