Recept zoekresultatenCeviche van sint-jakobsnoten met granaatappel
Delhaize logo
  • Ceviche van sint-jakobsnoten met granaatappelA

Ceviche van sint-jakobsnoten met granaatappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Ceviche van sint-jakobsnoten met granaatappelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g sint-jakobsnoten
  • 1/2 bussel bussel radijzen
  • 1 granaatappel
  • 6 grote citroenen
  • 1 dl water
  • 2 cm gember
  • 2 steeltjes citroengras
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bussel munt
  • 1/2 bosje bieslook
  • peper en zout
  • 3 el vlierbloesemsiroop Monin

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    +/- 185 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€10,17
    Afhaling vanaf 28/01
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Bio | Gember
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 20 min. (+1 u. marineertijd)

    1. Verwijder de buitenste bladeren van de citroengrasstengels en hak ze grof. Doe ze in een grote kom met het sap van 4 limoenen, de vlierbloesemsiroop en het water. Hak de knoflook, de gember, de ontpitte rode peper en enkele muntblaadjes grof. Meng ze met de andere ingrediënten, dek de kom af en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
    2. Snijd de sint-jakobsnoten in kleine blokjes. Filter de marinade, giet ze over de sint-jakobsnoten, voeg de gehakte bieslook toe en meng goed. Breng verder op smaak met peper en zout.
    3. Snijd de 2 resterende limoenen in schijfjes. Snijd de radijzen in 2 of in 4, haal de pitjes uit de granaatappel en trek de munt in blaadjes. Werk de uitgelekte ceviche af met al deze ingrediënten en dien heel koud op, met een beetje brood.

    Tip

    Een granaatappel mag je hard aanpakken! Snijd hem horizontaal in 2. Houd telkens 1 helft omgekeerd boven een grote kom. Klop bijv. met een spatel op de onderkant en de pitten vallen er vanzelf uit. Let wel op voor spatten!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 208; energie (kCal): 49; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 164,25
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    • Ceviche van sint-jakobsnoten met granaatappelA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
    +/- 185 gr
    +/-54,99€/kg
    +/-€10,17
    Afhaling vanaf 28/01
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Granaatappel | Per stuk | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Bio | Gember
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55