Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • 00:00
    -04:36
    A
  • Cassoulet

Cassoulet

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
CassouletA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • Zwarte peper
  • 700 g gedroogde witte bonen bio
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje verse tijm
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • 4 dikke plakken gerookt spek
  • 1 plakje gezouten spek
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 1 eetlepel ganzenvet
  • 3 gekonfijte eendenbillen
  • 4 dikke boerenworsten
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 12u bevochtigen + baktijd: 3u45

  1. Leg de dag voordien de gedroogde bonen in een grote hoeveelheid koud water.
  2. Giet de volgende dag het water weg en doe de boontjes in een grote kookpot. Giet er warm water over zodat ze 3 cm onder water staan. Voeg er de fijngesnipperde uien, de in schijfjes gesneden wortelen, de tijm, de laurierblaadjes, de kruidnagels en het tomatenconcentraat aan toe. Dek af en laat gedurende 45 min op een zacht vuurtje sudderen.
  3. Verwarm de oven voor op th 5 – 150 °C.
  4. Snijd de plakken gerookt spek in twee en gril ze in de pan, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en gril de worsten samen met het gezouten spek met het ganzenvet.
  5. Voeg de eendenbillen en het gegrilde vlees toe in de kookpot, samen met de gepelde, volledige teentjes knoflook. Strooi er zout en peper over. Verwijder eventueel een beetje vloeistof met een soeplepel en houd het bij in een slakom. Dek af en laat 3u bakken in de oven. Kijk regelmatig het peil van de vloeistof na en voeg indien nodig een beetje toe.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 615; energie (kCal): 147; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 1,7; vezels (g): 6,6; eiwitten (g): 12,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 804,97
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Winter
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -04:36
    A
  • Cassoulet