• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Carpaccio van zalm en salsa met groene appel

Gemiddeld
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Lunch
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Kerst
  • Seizoen: Lente

Dit recept versturen

Carpaccio van zalm en salsa met groene appel
Gemiddeld
Gemiddeld
Meer dan 30 min.
5/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 6 Porties +
  • 500 g zalm in carpaccio
  • 1 eetlepel roze peper
  • 2 kleine sinaasappels
  • 1/2 rode ui (of 1 kleine)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 schaaltje bieslook
  • 1 groene appel
  • olijfolie
  • peper
Bereiding

  1. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij ze in heel kleine blokjes.
  2. Doe dit boven een bord om het vrijgekomen sap op te vangen.
  3. Doe alles in een kleine kom.
  4. Snipper de ui heel fijn.
  5. Snij de halve komkommer (ongeschild) overlangs in 4.
  6. Verwijder de pitjes en snij in heel kleine blokjes.
  7. Doe hetzelfde met de appel.
  8. Doe alles bij in de kom, voeg de gesnipperde bieslook toe, 2 eetlepels olijfolie en de lichtjes fijngestampte roze peper.
  9. Kruid met peper en zout en meng goed.
  10. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  11. Net voor het serveren: schik de sneetjes rauwe zalm op de borden, voeg wat salsa toe en overgiet met een scheut olijfolie.
  12. Dien meteen op. Serveer de resterende salsa apart en zet ook de pepermolen en de fles olijfolie op tafel. Geef er knapperig brood bij.

Kooktip

Je kan de borden mooi afwerken met enkele bieslooksprietjes.

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst