Recept zoekresultatenCarpaccio van zalm en salsa met groene appel
Delhaize logo
  • Carpaccio van zalm en salsa met groene appelA

Carpaccio van zalm en salsa met groene appel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Eindejaar
Lunch
Carpaccio van zalm en salsa met groene appelA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 500 g zalm in carpaccio
  • 1 eetlepel roze peper
  • 2 kleine sinaasappels
  • 1/2 rode ui (of 1 kleine)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 schaaltje bieslook
  • 1 groene appel
  • olijfolie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    140 gr
    49,21 €/kg
    €6,89
    F2017122700371230000
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,36 €/kg
    €4,09
    F2015102800341100000
  • Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1,59 €/kg
    €1,19
    F2015060500314850000
  • Komkommer
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2021081200085550000
  • Begin met koken

    1. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij ze in heel kleine blokjes.
    2. Doe dit boven een bord om het vrijgekomen sap op te vangen.
    3. Doe alles in een kleine kom.
    4. Snipper de ui heel fijn.
    5. Snij de halve komkommer (ongeschild) overlangs in 4.
    6. Verwijder de pitjes en snij in heel kleine blokjes.
    7. Doe hetzelfde met de appel.
    8. Doe alles bij in de kom, voeg de gesnipperde bieslook toe, 2 eetlepels olijfolie en de lichtjes fijngestampte roze peper.
    9. Kruid met peper en zout en meng goed.
    10. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
    11. Net voor het serveren: schik de sneetjes rauwe zalm op de borden, voeg wat salsa toe en overgiet met een scheut olijfolie.
    12. Dien meteen op. Serveer de resterende salsa apart en zet ook de pepermolen en de fles olijfolie op tafel. Geef er knapperig brood bij.

    Kooktip

    Je kan de borden mooi afwerken met enkele bieslooksprietjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 536; energie (kCal): 129; vetten (g): 8,6; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 264,71
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Eindejaar
    Diner
    Lente
    Lunch
    • Carpaccio van zalm en salsa met groene appelA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    140 gr
    49,21 €/kg
    €6,89
    F2017122700371230000
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,36 €/kg
    €4,09
    F2015102800341100000
  • Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1,59 €/kg
    €1,19
    F2015060500314850000
  • Komkommer
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2021081200085550000