Recept zoekresultatenCarpaccio van rapen met grijze garnalen
Delhaize logo
  • Carpaccio van rapen met grijze garnalenA

Carpaccio van rapen met grijze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Voorgerecht
Carpaccio van rapen met grijze garnalenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 4 grote gele rapen
  • 8 takjes waterkers
  • 3 biocitroenen
  • 180 g yoghurt natuur
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse grijze garnalen | Gepelde en zonder conserveermiddelen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Waterkers
    120 gr
    19,08 €/kg
    €2,29
  • Citroen | Bio | 4st
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Yoghurt | Natuur | Bio
    500 gr
    3,76 €/kg
    €1,88
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 5 min. rusttijd

    1. Rasp de zeste van 1 citroen fijn en houd apart.
    2. Schil de rapen en snijd ze met de mandoline in heel fijne plakjes. Doe ze in een slakom en besprenkel ze met het sap van 2 biocitroenen (dus ook van de geraspte citroen). Meng met 4 el olijfolie, peper en zout. Laat 5 min rusten.
    3. Laat de raapschijfjes uitlekken en schik ze mooi op de borden. Roer de yoghurt onder de rest van de dressing en breng verder op smaak.
    4. Besprenkel de carpaccio’s met een beetje saus en een scheutje olijfolie. Bestrooi ze met geraspte citroenzeste, verdeel er de grijze garnalen bovenop en kruid met peper. Werk af met fijne citroenschijfjes en met plukjes waterkers. Dien meteen op.

    Tip: Mag het nog chiquer zijn? Werk je carpaccio af met zalmeitjes en/of vervang de citroenschijfjes door frambozen of rode bessen.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 240 kcal - Eiwitten (g)  14 - Vetstoffen (g)  17 - Koolhydraten (g)  6 - Vezels (g)  2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Diner
    Voorgerecht
    • Carpaccio van rapen met grijze garnalenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse grijze garnalen | Gepelde en zonder conserveermiddelen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Waterkers
    120 gr
    19,08 €/kg
    €2,29
  • Citroen | Bio | 4st
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Yoghurt | Natuur | Bio
    500 gr
    3,76 €/kg
    €1,88