Recept zoekresultatenCarpaccio van lamsbout
Delhaize logo
  • Carpaccio van lamsbout
    A
Carpaccio van lamsboutA

Carpaccio van lamsbout

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 el balsamicoazijn
  • Geperste knoflookteentjes
  • 1 kg lamsbout, ontbeend
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • Geperste knoflookteentjes
  • 1 kg lamsbout, ontbeend
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje rucola

Begin met koken

1
Marineer de lamsbout in een mengsel van knoflook, rozemarijn, peper, zout en olijfolie.
2
Laat gedurende 30 minuten intrekken.
3
Bak de gekruide lamsbout aan in een beetje olie tot het vlees een bruin korstje aanmaakt en laat het vlees verder garen in de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 minuten.
4
Op die manier zal het vlees mooi rosé zijn wanneer het uit de oven komt.
5
Laat het vlees 20 minuten rusten onder aluminiumfolie.
6
Snijd in fijne plakjes.
7
Bak intussen de paprika in de nog warme oven.
8
Laat afkoelen, verwijder de paprikaschil en snijd het vruchtvlees in gelijke stukken.
9
Roer een vinaigrette van olie, balsamicoazijn, peper en zout.
10
Verdeel het vlees en de paprika over de borden en werk af met de vinaigrette en wat rucola.
1
Marineer de lamsbout in een mengsel van knoflook, rozemarijn, peper, zout en olijfolie.
2
Laat gedurende 30 minuten intrekken.
3
Bak de gekruide lamsbout aan in een beetje olie tot het vlees een bruin korstje aanmaakt en laat het vlees verder garen in de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 minuten.
4
Op die manier zal het vlees mooi rosé zijn wanneer het uit de oven komt.
5
Laat het vlees 20 minuten rusten onder aluminiumfolie.
6
Snijd in fijne plakjes.
7
Bak intussen de paprika in de nog warme oven.
8
Laat afkoelen, verwijder de paprikaschil en snijd het vruchtvlees in gelijke stukken.
9
Roer een vinaigrette van olie, balsamicoazijn, peper en zout.
10
Verdeel het vlees en de paprika over de borden en werk af met de vinaigrette en wat rucola.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 114; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 14,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 291,27
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 479; energie (kCal): 114; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 14,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 291,27
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€32,26