Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Beste klantenwe ondervinden momenteel een technisch probleem met de beschikbaarheid van producten op onze website. Wij stellen alles in het werk om dit probleem zo snel mogelijk opgelost te krijgen.

Recept zoekresultatenCarpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze
Delhaize logo
  • Carpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze

Carpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Andere
Overig
Lunch
Carpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • Fleur de sel
  • 1 koffielepel fish sauce
  • 2 limoenen
  • Peper van de molen
  • 2 stengels Thais citroenkruid
  • 400 g sneden gerookte tonijn
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 zacht rood piment

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fish Sauce
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 29/01
  • Citroengras | Wok
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geelvintonijn
    +/- 180 gr
    +/-50,95€/kg
    +/-€9,17
    Afhaling vanaf 30/01
  • Begin met koken

    1. Verwijder het steeltje van het piment, snij het in de lengte in twee en verwijder de zaadjes.
    2. Snij heel fijn.
    3. Snij de stengels citroenkruid in de lengte in twee.
    4. Verwijder de te harde buitenste blaadjes en bewaar alleen het malse hart.
    5. Snij in heel fijne reepjes.
    6. Schil een groene citroen (limoen) tot op het vruchtvlees en zet de kwartjes opzij.
    7. Pers het sap van de tweede limoen in een kommetje.
    8. Versnipper de verse koriander grof, maar bewaar vier topjes als versiering.
    9. Doe de fish sauce bij het citroensap, doe er zout en peper op.
    10. Schik in elk bord een portie carpaccio van gerookte tonijn in rozetvorm.
    11. Doe er een portie saus bij en bestrooi met de verschillende kruiden.
    12. Versier met een takje koriander en dien onmiddellijk op met toasts van volkorenbrood of nans (Indische broodjes) met koriander.

    Kooktip

    • Het is belangrijk dat je de zaadjes van het piment verwijdert, want die zijn het meest pikant. Was ook je handen meteen nadat je het piment hebt schoongemaakt, om problemen bij contact met de ogen te vermijden. Gerookte tonijn vind je in dezelfde afdeling als gerookte zalm. Voor de afwisseling kan je dit recept ook eens proberen met gerookte zwaardvisfilet.
    • De "plus" op voedingsgebied: Dit voorgerecht bevat weinig calorieën, vet en is makkelijk te verteren. Het is bovendien een bron van vitamine A en selenium.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Carpaccio van gerookte tonijn op Thaise wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fish Sauce
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 29/01
  • Citroengras | Wok
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geelvintonijn
    +/- 180 gr
    +/-50,95€/kg
    +/-€9,17
    Afhaling vanaf 30/01