Recept zoekresultatenCarpaccio van bieten en radijs
Delhaize logo
  • Carpaccio van bieten en radijsA

Carpaccio van bieten en radijs

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Lunch
Carpaccio van bieten en radijsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 gele bieten
  • grof zeezout
  • 40 g noten, Italiaanse mix
  • blaadjes zuring
  • 20 g radijsscheuten
  • 4 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 2 chioggiabieten
  • 8 radijzen
  • 2 rode bieten
  • zwarte peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 1u marineertijd

  1. Snijd de bieten en radijsjes met behulp van de mandoline in flinterdunne plakjes en laat een uurtje marineren in de balsamicoazijn.
  2. Schik de groenten door mekaar op een groot bord en werk af met enkele blaadjes zuring. Kruid met peper en grof zeezout, en bestrooi met de radijsscheuten en de Italiaanse nootjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 327; energie (kCal): 78; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 7,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 1,5. Energie (kcal/portie): 164,03
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Carpaccio van bieten en radijsA