Recept zoekresultatenCarpaccio van biet, roquefort en vinaigrette van braam-duindoornthee
Delhaize logo
  • Carpaccio van biet, roquefort en vinaigrette van braam-duindoornthee

Carpaccio van biet, roquefort en vinaigrette van braam-duindoornthee

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Lunch
Carpaccio van biet, roquefort en vinaigrette van braam-duindoornthee

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 voorgekookte rode bieten
  • 1 zakje groene thee met braam en duindoorn
  • 160 g roquefort
  • 60 g ongezouten pistachenoten
  • 60 g goudgele rozijnen
  • peper en zout
  • 1/2 dl crème de cassis (likeur)
  • 1 dl heet water

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Zet de thee. Laat het theezakje 10 min. trekken in het hete water. Meng vervolgens samen met de crème de cassis en kruid met peper en zout.
  2. Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes met een mandoline (of met een heel scherp mes) en schik de plakjes op de borden.
  3. Lepel de thee-cassisdressing over de carpaccio en brokkel er de roquefort over.
  4. Hak de pistachenoten en strooi samen met de rozijnen over de carpaccio. Breng op smaak met peper en zout.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Carpaccio van biet, roquefort en vinaigrette van braam-duindoornthee