Carpaccio van biet, roquefort en vinaigrette van braam-duindoornthee
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Overig
Lunch

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 voorgekookte rode bieten
- 1 zakje groene thee met braam en duindoorn
- 160 g roquefort
- 60 g ongezouten pistachenoten
- 60 g goudgele rozijnen
- peper en zout
- 1/2 dl crème de cassis (likeur)
- 1 dl heet water
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Zet de thee. Laat het theezakje 10 min. trekken in het hete water. Meng vervolgens samen met de crème de cassis en kruid met peper en zout.
- Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes met een mandoline (of met een heel scherp mes) en schik de plakjes op de borden.
- Lepel de thee-cassisdressing over de carpaccio en brokkel er de roquefort over.
- Hak de pistachenoten en strooi samen met de rozijnen over de carpaccio. Breng op smaak met peper en zout.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch