Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCarpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Delhaize logo
  • Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet

Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ananas
  • 2,5 dl muntsiroop
  • takjes munt voor de afwerking
  • 2 peultjes steranijs
  • 20 g verse munt
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 3 dl water (voor de sorbet)
  • 5 dl sambuca
  • 5 dl water
  • 1 limoen (het sap)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min + 1 nacht rusttijd

  1. Schil de ananas, verwijder de ogen en snijd in de lengte in 4 grote stukken.
  2. Zet een grote pot op een zacht vuur met de ananas, sambuca, het water, de kaneel en steranijs. Laat onder het deksel gedurende 20 minuten garen. Neem de pot van het vuur en laat zo afkoelen in de koelkast, gedurende 1 nacht.
  3. Meng de muntblaadjes met de siroop, het water en het limoensap. Mix heel fijn met een staafmixer en haal daarna door een fijne zeef. Plaats 1 nacht in de diepvriezer.
  4. Net voor het serveren snijd de ananas in heel fijne plakjes en schik ze op een groot bord. Lepel er wat van het kookvocht over.
  5. Haal de sorbet uit de diepvriezer en schep er een lepel van op elk bord. Werk af met enkele takjes verse munt.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet