Recept zoekresultatenCarpaccio met duo van zalm en vruchten
Delhaize logo
  • Carpaccio met duo van zalm en vruchten

Carpaccio met duo van zalm en vruchten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Carpaccio met duo van zalm en vruchten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g vers zalmhaasje
  • 140 g gerookte zalm uit Orkney taste of Inspirations
  • 1 peer
  • 1 citroen
  • 8 abrikozen op druivensap taste of Inspirations
  • 4 el ciderazijn met honingaroma taste of Inspirations
  • 2 el olijfolie met pepers taste of Inspirations
  • 4 takjes dille
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ Santa Maria
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Mix de abrikozen, de ciderazijn, het sap van de citroen, de olijfolie met pepers en een mespuntje zout. Verdeel een beetje dressing over 1 schaal (of over 4 individuele borden).
  2. Leg er de gerookte zalm en fijne sneetjes verse zalm bovenop. Snijd de peer met de mandoline in fijne plakjes (besprenkel ze met citroen als je ze op voorhand klaarmaakt). Voeg ze toe aan de carpaccio.
  3. Breng op smaak met enkele draaien van de kruidenmolen ‘Chili Explosion’, werk af met plukjes dille en serveer. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Tip: Is betere messenwerk niet je specialiteit? Zet het stukje zalm 1 u in de diepvriezer, zo laat het zich gemakkelijker snijden.


Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Voorgerecht
  • Carpaccio met duo van zalm en vruchten