Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCaribische staartvis
Delhaize logo
  • Caribische staartvisA

Caribische staartvis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Valentijnsdag
Sauzen en specerijen
Caribische staartvisA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 350 g staartvisfilets
  • bladpeterselie
  • cayennepeper
  • 1 noot boter
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 400 g tomaten
  • 3 eetlepels bruine rum
  • 2 eetlepels rozijnen
  • peper

Begin met koken

  1. Week de rozijnen in de rum.
  2. Snij de tomaten lichtjes in, dompel ze 30 seconden in kokend water, laat ze uitlekken en pel ze.
  3. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. Fruit de fijngesnipperde sjalotten 5 min. op een zacht vuur in een steelpan met de olijfolie.
  5. Voeg dan de tomatenblokjes en het kruidentuiltje toe.
  6. Kruid met peper en zout en laat 20 min. heel zacht sudderen.
  7. Verwarm de boter in een braadpan en bak er de stukken staartvis in bruin op een vrij hoog vuur.
  8. Overgiet met de rum en de rozijnen, laat 30 seconden inkoken, voeg dan de saus toe.
  9. Kruid met een beetje cayennepeper, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  10. Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer meteen.
  11. Geef er met saffraan bereide rijst bij.

Kooktip

Je kan de saus binden met wat kokosmelk, vervang in dit geval het kruidentuiltje door verse koriander.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 393; energie (kCal): 94; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 215,45
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Caribische staartvisA