Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCappuccino van waterkers
Delhaize logo
  • Cappuccino van waterkersE

Cappuccino van waterkers

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Aperitief
Cappuccino van waterkersE

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 g boter
  • 300 g fijn gesneden prei
  • 1 gehakte ui
  • 1 bloemige aardappel
  • 1 bussel waterkers
  • 1,5 l water
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 1,5 dl room
  • 1 dl zure room
  • 4 kl haringpareltjes
  • Peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd

  1. Smelt de boter in een kookpot. Fruit de prei, de gehakte ui, de geschilde aardappel in blokjes en de gehakte steeltjes van de waterkers gedurende 2 min. op een hoog vuur. Voeg het water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zonder deksel pruttelen.
  2. Houd enkele blaadjes waterkers apart voor de afwerking. Haal de kookpot van het vuur en voeg de rest van de waterkers toe. Mix fijn en breng verder op smaak.
  3. Klop de room lobbig op en meng er de zure room onder. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de warme soep over kopjes. Werk ze af met room, haringpareltjes en waterkersblaadjes. Dien meteen op.

Tip: Doe eventueel eerst wat verkruimelde gerookte forel in de kopjes en giet er dan de soep in en/of vervang de haringpareltjes door echte kaviaar.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aperitief
  • Cappuccino van waterkersE