Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCappuccino van champignons
Delhaize logo
  • Cappuccino van champignonsC

Cappuccino van champignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Cappuccino van champignonsC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 150 g champignons ‘Gastronomische mix’
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 sjalot
  • 1 preiwit
  • 1 grote bloemige aardappel
  • 60 g boter
  • 2 l water
  • 3 takjes tijm
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 room

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. kooktijd

  1. Houd de kleine roestkleurige champignons van de mix (nameco) apart. Snipper de rest van de champignons, de sjalotten en het preiwit fijn. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Fruit alles 5 min. op een vrij hoog vuur, in een kookpot met 2/3 van de gesmolten boter. Voeg het water, de tijm en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 25 min. sudderen. Mix fijn met de rest van de boter en breng verder op smaak.
  2. Bak de kleine champignons in olijfolie. Klop de room op en breng hem op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over glazen kopjes. Werk ze af met room en gebakken champignons. Dien meteen op.

Tip: Serveer deze cappuccino met geroosterd boerenbrood en/of in de oven gedroogde, fijne sneetjes rauwe ham.


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 220; energie (kCal): 53; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 1,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 0,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 255,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
  • Cappuccino van champignonsC