Recept zoekresultatenCannelloni van rammenas en zalmtartaar
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:01
    A
  • Cannelloni van rammenas en zalmtartaar

Cannelloni van rammenas en zalmtartaar

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Buiten eten
Lunch
Cannelloni van rammenas en zalmtartaarA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 koffielepel roze peper
  • 400 g rauwe zalm
  • 1 bosje koriander
  • 1 rammenas
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 2 limoenen bio

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Hak de zalm fijn met een mes – niet met een keukenrobot. Voeg er een fijngesnipperde sjalot, de geraspte schil van 1 limoen bio, de roze peper en de fijngehakte koriander aan toe.
  2. Kruid met peper, zout en 4 eetlepels olijfolie. Voeg het sap van een limoen toe.
  3. Schil de rammenas en snijd hem in zeer fijne plakjes met een snijmachine of een mandoline.
  4. Leg de plakjes rammenas op een plank, voeg er een lepeltje zalmtartaar aan toe en rol ze op zoals cannelloni.
  5. Schik de cannelloni op een bord en kruid nog even bij met peper en zout. Voeg een streepje olijfolie en wat roze peper toe en garneer met enkele stukjes limoen.

Kooktip

Subtiele tinten voor subtiele smaken. Witte rammenas met roze zalm zorgt voor een zachte harmonie op je bord. Een felgroene toets limoen, zorgt voor een frisse sprankel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 883; energie (kCal): 213; vetten (g): 17,5; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 349,53
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Buiten eten
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • 00:00
    -05:01
    A
  • Cannelloni van rammenas en zalmtartaar