Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCannelloni met tonijn à la niçoise
Delhaize logo
  • Cannelloni met tonijn à la niçoiseB

Cannelloni met tonijn à la niçoise

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Cannelloni met tonijn à la niçoiseB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 18 vers lasagneblad
  • 1,5 eetlepels azijn
  • zout
  • 100 g rucola
  • 1 ciabatta nog af te bakken
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 6 eetlepels geraspte parmezaan
  • 500 g bechamelsaus
  • 4 eetlepels ontpitte groene en zwarte olijven in ringetjes
  • 250 g sperziebonen
  • 500 g «Basilico» tomatensaus
  • 300 g tonijn in eigen nat (uitgelekt gewicht)
  • 3 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Voor lasagne
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Rucola | Verpakt
    100 gr
    12,50 €/kg
    €1,25
  • Ciabatta | Voorgebakken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 30 min baktijd

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het ciabattabrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Laat de sperziebonen 6 min. in gezouten, kokend water garen. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
    3. Giet de tomatensaus in een schaal, voeg de uitgelekte en verkruimelde tonijn toe, de ringetjes olijven, de peterselie en de sperziebonen. Meng alles goed.
    4. Verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem van een grote ovenschaal. Leg een dikke eetlepel van de tonijnvulling in één lijn op een lasagnevel, rol op en leg in de ovenschaal. Doe dit voor alle lasagnevellen. Overgiet ze met de resterende bechamelsaus. Bedek de schaal met aluminiumfolie, zorg dat de folie de saus niet raakt. Zet 20 min. in de oven, verwijder de folie en bestrooi de cannellonis met de geraspte parmezaan. Verhoog de temperatuur tot 210°C en zet nog 10 min. in de oven.
    5. Giet de olijfolie en de azijn op de rucola, voeg een snuifje zout toe en meng. Serveer de rucola bij de cannelloni, samen met het brood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 583; energie (kCal): 140; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 740,46
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Cannelloni met tonijn à la niçoiseB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Voor lasagne
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Rucola | Verpakt
    100 gr
    12,50 €/kg
    €1,25
  • Ciabatta | Voorgebakken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29