Recept zoekresultatenCannelloni met geitenkaas groene kruiden en pompoencoulis
Delhaize logo
  • Cannelloni met geitenkaas groene kruiden en pompoencoulis

Cannelloni met geitenkaas groene kruiden en pompoencoulis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Pasta
Cannelloni met geitenkaas groene kruiden en pompoencoulis

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g ricotta
  • 20 cannelloni
  • 330 g tomatenblokjes
  • 2 dl room
  • 200 g geraspte Parmigiano
  • 1 ei
  • 30 g verse salie
  • 10 g verse tijm
  • 10 g verse munt
  • 10 g platte peterselie
  • 1 butternutpompoen
  • 250 g verse geitenkaas
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ricotta | Classico
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
  • Pasta | Cannelloni met ei
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio
    400 gr
    2,98 €/kg
    €1,19
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 45 min gaartijd

    1. Houd de helft van de salie apart voor de afwerking. Hak de resterende groene kruiden fijn. Meng de ricotta en de geitenkaas met 2/3 van de parmigiano, het ei en de gehakte kruiden. Kruid met peper en zout en meng nogmaals.
    2. Snijd de pompoen in de helft. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukken. Kook het vruchtvlees gaar in kokend gezouten water gedurende ± 15 min. Giet af en mix de pompoen met de tomatenblokjes. Giet de room erbij en kruid met peper en zout.
    3. Verwarm de oven voor op 160°C.
    4. Giet de helft van de tomaten-pompoensaus in een ovenschaal. Schep de kaasmengeling in een spuitzak en spuit de cannelloni ermee op. Overgiet met de rest van de saus en bestrooi met de resterende parmigiano. Dek zorgvuldig af met een vel aluminiumfolie en stoom gaar in de oven gedurende 45 min. Verwijder 10 min voor het einde van de gaartijd de aluminiumfolie en gratineer de cannelloni nog enkele minuten. Hak de resterende salie grof en werk de cannelloni ermee af.

    Kooktip

    De Italiaanse techniek: opvullen. De Italianen zijn ‘professionisti’ in ingrediënten opvullen, bij voorkeur pasta. Ze verkiezen daarvoor verse pasta die ze zelf nog kunnen vouwen en rollen maar jij kunt natuurlijk aan de slag met droge cannelloni: makkelijk en snel!

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Herfst
    Pasta
    • Cannelloni met geitenkaas groene kruiden en pompoencoulis

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ricotta | Classico
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
  • Pasta | Cannelloni met ei
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio
    400 gr
    2,98 €/kg
    €1,19
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95