Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCannelloni met champignons en ricotta
Delhaize logo
  • Cannelloni met champignons en ricottaB

Cannelloni met champignons en ricotta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Cannelloni met champignons en ricottaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g witte champignons
  • zout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 knoflookteen
  • 2 eieren
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 30 cl bechamel
  • 250 g ricotta
  • 12 verse lasagnevellen
  • 1 eetlepel azijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio
    400 gr
    2,98 €/kg
    €1,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. baktijd

    1. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier (was ze niet in water). Hak ze grof, voeg de geperste knoflook toe en bak ze in de helft van de olijfolie in een pan op vrij hoog vuur tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Neem van het vuur.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Meng de ricotta met ei en de helft van de parmezaan. Voeg de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.
    4. Smeer een beetje bechamelsaus uit over de bodem van een grote ovenschaal. Strijk een flinke eetlepel vulling gelijkmatig open op het uiteinde van een lasagnevel, rol de pasta op en leg in de schaal. Herhaal dit met de rest van de lasagnevellen.
    5. Lepel er de tomatensaus over, kruid met peper en zout, verdeel er dan de resterende bechamelsaus bovenop. Bestrooi met de andere helft van de parmezaan en zet 25 minuten in de oven.
    6. Maak een salade klaar met de Romeinse sla, de rest van de olijfolie, azijn en zout.
    7. Serveer de warme cannelloni met de salade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 436; energie (kCal): 105; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 486,15
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Cannelloni met champignons en ricottaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio
    400 gr
    2,98 €/kg
    €1,19