Recept zoekresultatenCanapés van geroosterde butternut met linzen, fijne groentjes en gegrilde geitenkaas
Delhaize logo
  • Canapés van geroosterde butternut met linzen, fijne groentjes en gegrilde geitenkaasA

Canapés van geroosterde butternut met linzen, fijne groentjes en gegrilde geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Canapés van geroosterde butternut met linzen, fijne groentjes en gegrilde geitenkaasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ei
  • 2 kleine biobutternuts
  • 100 g wortelen
  • 100 g groene kool
  • 100 g knolselder
  • 1 blik linzen (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 1/2 biocitroen
  • 6 el pompoenpitten
  • 2 vierkante plakjes vers bladerdeeg
  • 250 g gerijpte geitenkaas (2 schijfjes)
  • 150 g Griekse yoghurt (10% V.G.)
  • 4 el agavesiroop
  • 4 el olijfolie
  • 4 enkele takjes tijm
  • Peper en zout
  • Espelette-piment

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Butternut Pompoen | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min.

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer de koude plakjes bladerdeeg in met het losgeklopte ei. Snijd de plakjes in fijne staafjes en verspreid ze zodat ze elkaar niet raken. Kruid de bladerdeegstaafjes met peper en bestrooi de helft ervan met pompoenpitten. Bak ze 10 min goudbruin in de oven (houd ze in het oog). Laat op een rooster afkoelen.
    2. Meng de yoghurt met peper, zout, de fijngeraspte citroenzeste en het sap van de citroen; houd apart.
    3. Snijd de butternuts in schijfjes van 2 cm dikte. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de butternutschijfjes op. Smeer ze lichtjes in met de helft van de olijfolie en met de agavesiroop. Kruid met peper en zout en bak 15 min goudbruin in de oven (nog altijd op 200°C).
    4. Snijd de wortelen en de knolselder in brunoise (kleine blokjes). Snipper de groene kool fijn. Dompel alle groenten in een steelpan met kokend gezouten water en giet ze na 2 min kooktijd af. Laat ze 2 min schrikken in ijskoud water en giet ze af. Voeg de goed gespoelde en uitgelekte linzen toe. Fruit alles 2 min op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie en de helft van de tijm. Kruid met peper, zout en Espelettepeper.
    5. Zet de grilfunctie van de oven op. Garneer de butternutschijfjes met de groentebereiding, bestrooi met grof verkruimelde geitenkaas en werk af met pompoenpitten. Bak enkele minuten goudbruin onder de grill (houd in het oog).
    6. Bestrooi met tijm en dien heel warm op. Geef er de bladerdeegstokjes en de yoghurtsaus bij.

    Tip: De butternuts worden niet geschild, gebruik dus zeker bio-exemplaren!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 436; energie (kCal): 105; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 763,56
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Winter
    • Canapés van geroosterde butternut met linzen, fijne groentjes en gegrilde geitenkaasA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Butternut Pompoen | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15