Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCalamares op Mauritiaanse wijze
Delhaize logo
  • Calamares op Mauritiaanse wijze

Calamares op Mauritiaanse wijze

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Calamares op Mauritiaanse wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje basilicum
  • 10 cl witte wijn
  • 5 takjes verse koriander
  • 2 rode uien
  • 600 g schoongemaakte calamares, diepgevroren
  • olijfolie
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
  • melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine groene peper
  • 250 g gepelde tomaten
  • 2 cm gember
  • zout

Begin met koken

  1. Laat de calamares ontdooien in een kommetje met melk.
  2. Snij ze vervolgens in stukken van ongeveer 2 cm zijde.
  3. Maak het piment schoon en verwijder de pitten. Hak het fijn.
  4. Pel de look en de uien. Hak ze fijn.
  5. Schil de gember en hak hem fijn.
  6. Giet een scheutje olie in een diepe bakpan en bak daarin de calamares gedurende 3 min. in de heel hete olie.
  7. Laat uitlekken en zet opzij.
  8. Laat in dezelfde olie de uien, vervolgens de look en de gember lichtjes bruinen.
  9. Laat 3 min. stoven, bevochtig vervolgens met de witte wijn en de bouillon.
  10. Doe de calamares opnieuw in de bakpan en laat 12 min. stoven totdat de calamares mals zijn.
  11. Doe er dan het piment, de gehakte koriander en de basilicumblaadjes bij.
  12. Doe er zout en peper op naar smaak.
  13. Dien onmiddellijk op.

Kooktip

  • Je kan de calamares vervangen door een mengeling van zeevruchten.
  • Een gezond extraatje: deze bereiding heeft een heel goede verhouding tussen eiwitten en vetten. Ze is arm aan verzadigde vetzuren, zodat je je niet te veel zorgen hoeft te maken over het enigszins hoge cholesterolgehalte van calamares.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Calamares op Mauritiaanse wijze