Recept zoekresultatenCake met spek, uien en kaas
Delhaize logo
  • Cake met spek, uien en kaasC

Cake met spek, uien en kaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Buiten eten,Picknick,Terug naar school
Lunch
Cake met spek, uien en kaasC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Emmental | Geraspt
    150 gr
    9,27 €/kg
    €1,39
    Afhaling vanaf 12/01
  • Gerookte spekjes
    200 gr
    10,95 €/kg
    €2,19
  • Bloem | Vloeiend
    1 kg
    1,29 €/kg
    €1,29
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Bak de spekreepjes en fijngesneden uien op een middelhoog vuur in een grote braadpan met de olie.
    3. Klop ondertussen de bloem met de eieren met de garde, voeg de verse en de gemalen kaas toe.
    4. Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier.
    5. Doe de spekreepjes en de uien bij het beslag, kruid bij met peper en giet in de vorm.
    6. Bak 40 min. in de oven.
    7. Wacht 5 min., neem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
    8. Dien op als voorgerecht met een slaatje of in blokjes gesneden bij het aperitief.

    Kooktip

    • Variant: Kan ook met hamblokjes in plaats van spekreepjes. Bak in dit geval alleen de uien.
    • Voor een leuk borrelhapje prik je op de cakeblokjes kerstomaatjes vast met  tandenstokers.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 854; energie (kCal): 204; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 15,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,3; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 549,17
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Buiten eten,Picknick,Terug naar school
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Cake met spek, uien en kaasC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Emmental | Geraspt
    150 gr
    9,27 €/kg
    €1,39
    Afhaling vanaf 12/01
  • Gerookte spekjes
    200 gr
    10,95 €/kg
    €2,19
  • Bloem | Vloeiend
    1 kg
    1,29 €/kg
    €1,29