Recept zoekresultatenCake met olijven en rauwe ham
Delhaize logo
  • Cake met olijven en rauwe hamD

Cake met olijven en rauwe ham

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Aperitief
Cake met olijven en rauwe hamD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 100 g blokjes rauwe ham (Superano)
  • 100 g geraspte gruyère
  • 10 cl olijfolie
  • 80 g ontpitte groene olijven
  • peper
  • 10 cl melk

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 40 min baktijd

  1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. Klop de eieren los met de melk. Voeg de bloem toe, meng, doe er dan de olijfolie bij, peper en de geraspte kaas. Meng goed, voeg dan de olijven en de ham toe.
  3. Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier en stort er het beslag in. Zet 40 minuten in de oven. Laat 5 minuten rusten, ontvorm op een taartrooster en laat afkoelen.
  4. Versnij in blokjes en serveer als aperitiefhapje.
  5. Deze cake is ook ideaal als buffetgerecht of om mee te nemen op een picknick.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1276; energie (kCal): 307; vetten (g): 20,8; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 17,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 11,9; zout (g): 1,5. Energie (kcal/portie): 677,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • Cake met olijven en rauwe hamD