Recept zoekresultatenCake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel
Delhaize logo
  • Cake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel

Cake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Cake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel

Ingrediënten voor 16 Porties

16 Porties
  • 5 eieren
  • een beetje water
  • 1 snuifje fleur de sel
  • 100 g kristalsuiker
  • 1,5 dl room
  • boter voor de bakvorm
  • 250 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • 250 g rietsuiker
  • 40 g bakpoeder
  • 250 g bloem
  • 100 g geraspte kokosnoot
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 150 g knolselder
  • 50 g boter (voor de karamelsaus)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 40 min baktijd

  1. Maak de karamel: doe de suiker en een beetje water in een steelpannetje op een zacht vuur, laat smelten en karamelliseren. Haal het steelpannetje van het vuur, voeg de boter en een snufje fleur de sel toe en meng. Voeg nadien de room toe, meng opnieuw en laat helemaal afkoelen en bewaar koel.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Klop met de garde de eieren en de rietsuiker op. Voeg de gezouten boter, de geraspte kokos, de bloem, de zeste en het sap van de citroen, het bakpoeder en de geraspte knolselder toe.
  4. Smeer een bakvorm van 22 cm diameter in met boter. Giet het deeg over in de bakvorm. Bak in de oven gedurende ± 40 min. Laat afkoelen op een rooster.
  5. Dien op met de karamel.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Cake met knolselder, citroen, kokosnoot en karamel