Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCake met chocolade en studentenhaver
Delhaize logo
  • Cake met chocolade en studentenhaver

Cake met chocolade en studentenhaver

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Terug naar school,Student
Snack
Cake met chocolade en studentenhaver

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1 zakje baking powder (10 g)
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 koffielepel vierkruidenpoeder
  • 150 g rozijnen
  • 140 g griessuiker
  • 50 g ongepelde amandelen
  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 50 g amandelpoeder
  • 1 snufje zout
  • 200 g “Dessert Callets” (of pure dessertchocolade, in stukjes gehakt)
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 50 g walnoten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakpoeder
    5 x 16 gr
    8,63 €/kg
    €0,69
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
  • Kruiden | Kip | Mix
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mix 3 rozijnen
    250 gr
    11,40 €/kg
    €2,85
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
    2. Laat de rozijnen in een kom met heet water weken.
    3. Hak de noten en de amandelen grof.
    4. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot.
    5. Verwarm op een zacht vuur en voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe.
    6. Neem van het vuur wanneer alles goed gesmolten is en voeg de suiker en de bloem toe.
    7. Meng goed.
    8. Doe er dan de eieren, de honing, het baking powder, de gemalen amandelen, het vierkruidenpoeder en het zout bij.
    9. Meng met de garde tot een glad beslag.
    10. Spatel er de goed uitgelekte rozijnen, de amandelen en de noten onder.
    11. Meng goed en giet in een grote, met bakpapier beklede cakevorm.
    12. Bak 1 uur in de oven.
    13. Laat 10 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen.
    14. Serveer op kamertemperatuur.

    Kooktip

    Zoals vele chocoladecakes, zal ook deze ‘s anderendaags lekkerder zijn. Wikkel de volledig afgekoelde cake in aluminiumfolie zodat hij niet uitdroogt.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Terug naar school,Student
    Overig
    Alle seizoenen
    Snack
    • Cake met chocolade en studentenhaver

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakpoeder
    5 x 16 gr
    8,63 €/kg
    €0,69
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
  • Kruiden | Kip | Mix
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mix 3 rozijnen
    250 gr
    11,40 €/kg
    €2,85