Caesarsalade met kwartels en eendenmagen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Picnic
Salade
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 romeinse sla
- 1/2 ijsbergsla
- 1 biolimoen
- 50 g parmigiano
- 3 el olijfolie
- 4 takjes bladpeterselie
- peper en zout
- 2 kwartels
- enkele druppels Worcestersaus (voor de Caesardressing)
- 1 teentje knoflook (voor de Caesardressing)
- 250 g mayonaise (voor de Caesardressing)
- 1 el yoghurt natuur (voor de Caesardressing)
- 25 g geraspte parmigiano (voor de Caesardressing)
- 2 ansjovissen in olie (voor de Caesardressing)
- 5 cl water
- 1 bagnat brood of ½ ciabatta
- 250 g witte druiven
- 300 g magere eendenmagen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008102300300430000
S1971080100014330000
1 st
1,99 €/st
€1,99
Afhaling vanaf 19/05
F2001110600320720000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix alle ingrediënten van de dressing met een staafmixer. Breng verder op smaak en voeg eventueel een beetje water toe voor een dunnere dressing.
- Haal de filets en de billen van de kwartels. Bak ze goudbruin op hoog vuur, in een kleine pan met 1 el olijfolie. Breng ze op smaak en voeg het water toe; laat volledig indikken op een zacht vuurtje (10 min.).
- Warm de eendenmagen op volgens de instructies op de verpakking.
- Scheur het brood in croutons, besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met zout en peper. Bak ze 10 min. goudbruin in de oven (houd ze in het oog).
- Spoel en snipper de sla; schik ze in een grote schaal. Voeg de limoen in partjes toe, samen met de afgeriste druiven, de stukjes kwartel en eend. Bestrooi met parmigianoschilfers, croutons en blaadjes peterselie. Dien op met de dressing.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 957; energie (kCal): 231; vetten (g): 18; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 3,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 952,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Picnic
Lunch
Zomer
Salade
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008102300300430000
S1971080100014330000
1 st
1,99 €/st
€1,99
Afhaling vanaf 19/05
F2001110600320720000
Laad nog 4 producten