Delhaize logo
  • Caesar salade
    C
Caesar saladeC

Caesar salade

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 340 g kippenfilet Caesar
  • 8 ansjovisfilets, in olie
  • 4 eieren
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g ijsbergsalade
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • 100 g parmezaan in blok
  • 4 el olijfolie
  • 2 ansjovisfilets in olie (voor de dressing)
  • 1 ei (voor de dressing)
  • 1 eidooier (voor de dressing)
  • 1/2 citroen (voor de dressing)
  • 2 el geraspte Parmigiano reggiano (voor de dressing)
  • 1 el mosterd (voor de dressing)
  • 5 dl zonnebloemolie (voor de dressing)
  • 1 teentje knoflook (voor de dressing)
  • peper (voor de dressing)
  • 340 g kippenfilet Caesar
  • 8 ansjovisfilets, in olie
  • 4 eieren
  • 200 g kerstomaten
  • 200 g ijsbergsalade
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • 100 g parmezaan in blok
  • 4 el olijfolie
  • 2 ansjovisfilets in olie (voor de dressing)
  • 1 ei (voor de dressing)
  • 1 eidooier (voor de dressing)
  • 1/2 citroen (voor de dressing)
  • 2 el geraspte Parmigiano reggiano (voor de dressing)
  • 1 el mosterd (voor de dressing)
  • 5 dl zonnebloemolie (voor de dressing)

Begin met koken

20 min.
1
Breng een pot met water aan het kook. Kook de eieren 8 minuten en schrik ze in koud water.
2
Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in de rest van de olijfolie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
3
Dressing: voeg alle ingrediënten, behalve de olie samen in een maatbeker. Mix deze met een staafmixer en voeg er geleidelijk de zonnebloemolie aan toe tot een gladde dressing.
4
Pel de eieren en snijd ze in 4. Schik in een schaal de salade met de kerstomaatjes, de broodcroutons, ansjovisfilets. Snijd de kippenfilets in hapklare stukken en verdeel ze over de salade. Werk af met 2 el dressing en parmezaanschilfers.
1
Breng een pot met water aan het kook. Kook de eieren 8 minuten en schrik ze in koud water.
2
Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in de rest van de olijfolie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
3
Dressing: voeg alle ingrediënten, behalve de olie samen in een maatbeker. Mix deze met een staafmixer en voeg er geleidelijk de zonnebloemolie aan toe tot een gladde dressing.
4
Pel de eieren en snijd ze in 4. Schik in een schaal de salade met de kerstomaatjes, de broodcroutons, ansjovisfilets. Snijd de kippenfilets in hapklare stukken en verdeel ze over de salade. Werk af met 2 el dressing en parmezaanschilfers.
Nutritionele informatie
C
Energie: 849 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Picknick
Hoofdgerecht
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Maïskip | Coq Ardenne

Delhaize

Filet | Maïskip | Coq Ardenne

+/- 350 gr

+/-€7,00

Ansjovis

Delhaize

Ansjovis

90 gr

€2,39

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

IJsbergsla | Versneden

Delhaize

IJsbergsla | Versneden

200 gr

€1,19

Broodjes | Mini | Voorgebakken

Delhaize

Broodjes | Mini | Voorgebakken

12 x 50 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Zonnebloemolie | Bio

Delhaize

Zonnebloemolie | Bio

50 cl

Bio

€3,39

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€27,61