Recept zoekresultatenCaesar salade Plat National
Delhaize logo
  • Caesar salade Plat NationalC

Caesar salade Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Caesar salade Plat NationalC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 ansjovisfilets in olie (voor de dressing)
  • peper (voor de dressing)
  • 1 teentje knoflook (voor de dressing)
  • 5 dl zonnebloemolie (voor de dressing)
  • 1 el mosterd (voor de dressing)
  • 2 el geraspte Parmigiano reggiano (voor de dressing)
  • 1/2 citroen (voor de dressing)
  • 1 eidooier (voor de dressing)
  • 1 ei (voor de dressing)
  • 340 g kippenfilet Caesar
  • 4 el olijfolie
  • 100 g parmezaan in blok
  • 3 sneetjes oudbakken brood
  • 200 g ijsbergsalade
  • 200 g kerstomaten
  • 4 eieren
  • 8 ansjovisfilets, in olie

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Breng een pot met water aan het kook. Kook de eieren 8 minuten en schrik ze in koud water.
  2. Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in de rest van de olijfolie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  3. Dressing: voeg alle ingrediënten, behalve de olie samen in een maatbeker. Mix deze met een staafmixer en voeg er geleidelijk de zonnebloemolie aan toe tot een gladde dressing.
  4. Pel de eieren en snijd ze in 4. Schik in een schaal de salade met de kerstomaatjes, de broodcroutons, ansjovisfilets. Snijd de kippenfilets in hapklare stukken en verdeel ze over de salade. Werk af met 2 el dressing en parmezaanschilfers.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Caesar salade Plat NationalC