Delhaize logo
 • CacaokoekjesE

Cacaokoekjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Dessert
CacaokoekjesE

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
 • 30 g bloemsuiker
 • bloemsuiker om te bestrooien
 • 125 g zachte boter
 • 3 eetlepels cacaopoeder
 • 110 g vloeiende tarwebloem
 • 1 koffielepel vanillepoeder
 • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min

 1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
 2. Gebruik een soepele spatel om de zachte boter te kneden met de gezeefde suiker, het vanillepoeder, de bloem, het cacaopoeder en het zout tot het deeg homogeen is.
 3. Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er met behulp van 2 lepeltjes kleine hoopjes deeg op, leg ze ver genoeg van elkaar. Bak ze 8 minuten in de oven.
 4. Laat de koekjes 5 minuten rusten, gebruik een spatel om ze los te maken en laat ze op een taartrooster afkoelen. Bestrooi met bloemsuiker.
 5. Bewaar de koekjes in een metalen doos.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1952; energie (kCal): 468; vetten (g): 29,5; verzadigde vetten (g): 18,8; koolhydraten (g): 42,8; suikers (g): 18,8; vezels (g): 4,3; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 2. Energie (kcal/portie): 66,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • CacaokoekjesE