• Onze winkels
Terug

Butternutsoepjes met tartufata en hazelnoten

door Sofie Dumont

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

You have already rated this[NL]

  • Gang: Aperitief
  • Dieet: Vegetarisch
  • Maaltijd: Aperitief

Dit recept versturen

Butternutsoepjes met tartufata en hazelnoten
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.
3/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 12 Porties +
  • 2 wortelen
  • 1/2 zoete ui
  • 3 eetlepels geroosterde hazelnoten
  • 1 eetlepel zure room
  • 20 g boter
  • 80 g tartufata
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 knoflookteentje
  • 250 g vruchtvlees van butternutpompoen
  • 2 bolle el Philadephia Original
  • 7,5 dl groentebouillon
  • 1 afgestreken kl curry
Butternutsoepjes met tartufata en hazelnoten
Bereiding

Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd

  1. Hak de ui en het teentje knoflook fijn. Fruit ze 5 min. in een stoofpan met de gesmolten boter. Bestrooi met curry; meng 1 min. en voeg dan de butternut in blokjes toe, samen met de wortelen in schijfjes. Fruit 5 min. en voeg het tomatenconcentraat en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Laat 10 min. rusten en mix fijn; breng verder op smaak.
  2. Meng de Philadelphia, de zure room en de tartufata. Hak de hazelnoten grof.
  3. Giet de soep in kleine kopjes; werk ze af met de tartufatacrème en de hazelnoten. Dien warm op.

Kooktip

Als je bio butternut en wortelen gebruikt, hoef je ze niet te schillen.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst